Joseph Boniface Architects were appointed to design and apply for Planning permission for a new build dwelling within metres of the beach at West Wittering near Chichester. 


Through a series of meetings on site with the clients and Planning departments, we were able to design a scheme which worked for the family, the site, neighbours and local Planning office.


The massing was broken up into garage and single storey ancillary accommodation towards the road side enclosing a private courtyard. This leads into a triple height space with views through the ground floor to the beach. Further bedrooms are located at ground floor with the main living accommodation and large balcony overlooking the beach at first floor. The master bedroom is located at second floor taking in the views towards the Isle of Wight.


Planning permission was granted in 2017.